Valborg!

Hola!

Senaste veckan har varit rätt så lugn i skolan, vilket är väldigt sällsynt nu för tiden. Minst sagt. Men jag har bara haft två prov i veckan; Kemi i tisdags (det som jag missade när jag var sjuk i fredags) och idag hade vi svenska grammatikprov.
Som vanligt har det inte hänt något speciellt kul i veckan.. På träningen i onsdags gick vi igenom varven till uppvisningen, så här är dom (även om man kanske inte fattar så mycket om man inte är gymnastikkunnig...)

Matta
Varv1: handståendeserie; handstående nerrullning, upphopp-kullerbytta, chassé hjulning
Varv2: handvolt, frivolt
Varv3: chassé hjulning, chassé rondat och ev. stillastående flickis
Varv4: sneda frivolter i tät ström, frivolt

Hopp
Varv1: grupperad frivolt
Varv2: grupperad frivolt
Varv3: pikvolt
Varv4: (antagligen bord) överslag

Sista träningen innan uppvisningen är på onsdag, eftersom träningen imorgon är inställd (1a maj). Men om ni inte har något att göra mellan 11-12 (då är jag med ^^) den 8:e maj så kan ni komma och kolla på Täby gymnastikförenings våruppvisning i Tibblehallen.
Idag är det valborg. Och jag får se vad jag hittar på.

Jag lever - knappt!

Tjenna!


Nu är jag tillbaka, och anledningen till den USLA uppdateringen senaste veckan är att vi hade fem prov i skolan - skämtar inte (två franska, so-prov, matteprov och kemiprov). Men jag missade kemiprovet för natten till fredag vaknade jag och hade sån migrän att jag trodde att mitt huvud skulle explodera :( Så jag var hemma i fredags.
Igår hände det väl inte så mycket. På eftermiddagen mådde jag lite bättre, och på kvällen kom lillebror över för att fira hans födelsedag (som var i torsdags). Vi åt cheescake som jag hade gjort och kollade på Upp. Jag gillar den filmen skarpt! ^^
Idag var Linnea här. Vi gjorde idrottsarbete och gjorde klar en stor matteuppgift som ska lämnas in i veckan. Och så spelade vi Star Wars Battlefront II i över en timme, men det tänker vi inte tala om för någon!
Imorgon ska jag åka till mamma och bo där till onsdag. Hon vet inte om det än, så jag kanske borde ringa..?
Jag är förresten riktigt förkyld, så bli inte rädda om ni ser mig imorgon. 
Men nu ska jag äta, och sen blir det Takning The Stage och Wipeout.
Update: Det blev ingen Taking The Stage eftersom det var nåt annat då... Så jag laddar upp massa gamla bilder på facebook istället :D

End of vecka15!

Hej igen!

Dålig uppdatering den här veckan, men jag har verkligen fullt upp i skolan just nu! Och inget som är roligt att läsa om har hänt...
Igår jobbade jag och Anna som sagt på Täby pokalen (en gymnastiktävling i Tibble som TGF anordnar). Vi kom dit kvart i ett och åkte nån gång runt åtta. Snacka om att jag var slutkörd då! Vi skötte i alla fall musiken, och det kanske låter lätt, men de var ett rent helvete. Folk hade inte lämnat in musiken, andras skivor fungerade inte osv. Men det var ändå kul! Och så hade vi på oss riktigt heta, gula "FUNKIONÄR"-tishor :)
Idag var jag med mamma och köpte present till lillebror som fyller år på torsdag! Han kommer bli mycket glad :)
Nu ska jag gå och sätta mig i solen på balkongen och plugga historia och kemi - wohooo!
Men först; lite bilder från veckan!



Och sist; Min "Bara-vara-hemma-och-plugga-outfit":

Skrevs igår men publicerades inte. Vet ej varför...

Onsdag; Lång skoldag och sen träning.

Hejsan!

Idag var min längsta dag, vi började 8 och slutade fyra. Mys. Jag och Karro var fail på franskan, och på musiken sjöng jag för Anna. Jag har i princip inte sjungit för någon sen min musiklärare i femman sa till mig att jag inte sjunger bra. Trevligt...
Vi var bara 6 pers på träningen idag - det blir fan bara värre! Så det blev en superworkout idag med, vilket iofs är kul, men jag trodde att jag skulle dö.
Nu är min helg helt fullbokad dessutom:

Lördag: Plugga och jobba 6 timmar på tävlingen som TGF anordnar i Tibble.
Söndag: PLugga och träffa bästavän.

Det kanske inte låter så mycket, men med tanke på att vi har 3000 prov nästa vecka så kommer skolan att ta över min fritid ganska rejält de närmsta dagarna/veckan.
Nu ska jag i alla fall kolla på Grey's Anatomy och dricka vatten med massa isbitar i, bara för att jag gillar att äta upp isen :D

Tisdag; VÅR!

Hola!

Idag hade vi ännu ett underbart nationellt prov. I engelska den här gången... Men jag tror väl at det gick helt okej. Och på matten idag fattade jag inte så mycket.
Dansen var väldigt rolig dock! Vi repeterade lite danser som vi dansade i sjuan; shottis och polka, och sen dansade vi lite bugg och foxtrot.
Efter skolan var jag hos mamma ett tag. Jag satt ute i solen och myste, tills My bad mig steka pannkakor eftersom hon inte är bra på det.
När jag och pappa åkte därifrån sen, åkte vi förbi Edsviken - som har istäckt igår - och all is var borta! Dessutom såg vi massa tussilagos och lite blåsippor!
Nu ska jag duscha innan det är dags för Desperate Houswives! :D



Dagens låt!



Train - Hey Soul Sister

Måndag; Plojfoto och tripp till Kista

Hej på er !

Idag var det första skoldagen efter påsken, vilket bara var deprimerande! Men det var ändå en ganska chill dag. Jag fick bl.a. tillbaka mina matteprov som vi gjorde innan lovet. Taluppfattningen behöver vi inte ta upp, och på själva provet (på rymdgeometri) fick jag bättre än jag trodde.
På vår bildlektion fick vi göra oss i ordning inför plojfotot. Vår klass hade temat "Cirkus" och alla var helt suveräna! Det var clowner, ballerinor, lejon, apor, dvärgar m.m.
Efter fotot drog jag och Linnea iväg till Kista centrum eftersom jag skulle prova ett par skor som jag älskar. Har grym beslutsångest på om jag ska köpa dom... Ett riktigt i-landsproblem!
Här kommer i alla fall några bilder på folk i klassen:


© Minna Jegenberg

Och för er som inte ser det är jag mimaren i randig tröja. Och kommentera inte att jag ser så otroligt glad ut på alla bider! -.-

Söndag; Sista lovdagen!

Tjenna!

Middagen med mormor och morfar var supertrevlig! Vi åt på Italiano och jag rekommenderar även denna restaurang varmt. Jag åt en mycket god pasta carbonara och en pannacotta till efterrätt :)
Igår mitt på dagen åkte jag till mamma och resten av dagen spenderades i princip framför Star Wars Battlefront med lillebror (Hej geeks!) och enligt honom suger jag inte på det lika mycket längre. Så jag antar att jag borde vara glad.
Idag åkte jag, mamma, lillrbror och lillebrors kompis till Täbban. Vi åt lunch och sen lämnade jag och mamma dom där eftersom de skulle se på bio. Resten av dagen har jag inte gjort något alls på. Planerat lite inför plojfotot som vi ska ta imorgon. Vår klass har temat "Cirkus" och jag ska vara en mimare. Så ni får se resultatet imorgon.
Rent allmänt orkar jag inte med skolan just nu. Men samtidigt ska det bli kul att gå dit imorgon igen. Det känns som om det var länge sen man träffade folk.
Nu ska jag kolla på Taking The Stage och sen ta ett långt skönt bad!

Dagens låt!

Jag vill ha sommar nuuuu!



The Underdog Project - Summer Jam

Strax iväg mot staden.

Hola!

Idag är alltså planerna att jag ska åka till Danderyds sjukhus och träffa Martin och mamma, och sen åker vi vidare mot hotellet där mormor och morfar bor. Vid fem ska vi äta nånstans.
Wow, intressant inlägg. Jaja...
Min buss går om en timme, så jag måste sätta lite fart nu!
Ha en bra dag!

Torsdag; Stan med familjen

Idag vid halv 11 åkte jag till Danderyds sjukhus för att möta mamma, Martin och My. Sen åkte vi runt och kollade lite i nån timme. My skulle hitta en klänning till en studensskiva tror jag, och Martin skulle hitta en present till honom själv på Punkt Shop.
Sen gick vi till Östermalm och åt på New Peking City. Älskar det stället! Helt underbar mat! Jag rekommenderar det skarpt!
När jag kom hem igen kollade jag på Fullt Hus som gick på nån filmkanal :D
jag ska till stan imorgon igen, eftersom vi ska träffa mormor och morfar som kom till Stockholm idag. Det ska bli super!

Gårdagen!

När jag och Cissan skulle baka igår hittade vi inte orginal-receptet på gnubullar. Så vi var tvugna att baka några liknande. Och dom blev inte riktigt lika goda...
Men det var i alla fall mycket roligt - som vanligt!
Det blev en heldag med bästavännen, för på kvällen bestämde vi oss för att ha en picknick. Så vi packade våra bullar, lite filtar och min bärbara dvd + Wild Child och sen satte vi oss på ett berg med mysig utsikt över Edsviken. Härligt!

Gegga!


Cissans underbara *host* bullar


Och mina underbara små saker


Det var varmt ute igår!


Sen råkade vi ha mjölkrig :D


Lillevännen på berget


Mysigaste idén vi haft på länge!


Finaste utsikten!


Dagens låt!



Adam Lambert - Whataya Want From Me

Onsdag; Bullbak med bästis!

Hej på er!

Cissan kommer strax hit, och då ska vi baka Gnu-bullar. Jag lovar massa bilder senare!

Och för er som inte vet vad Gnu-bullar är;

YUMMI! :D <3


Planer för lovet!

Om en stund ska jag ju träffa bästavän Cecilia som kommer hem från sin träning strax.
Vi ska träffas imorgon också. Då ska vi baka våra ökända Gnu-bullar! :D Jag kan garantera massa bilder då också!
Resten av lovet ser väl ut såhär:
På torsdag ska jag troligtvis ska till stan med mamma och lillebror.
På fredag ska vi äta i stan med mormor och morfar som kommer till Stockholm då. Mycket trevligt!
Lördagen skulle eventuellt tillbringas med Linnea, för hon är hos sin moster (tror jag) till på fredag.
Och sista dagen på lovet har jag inget planerat! :D


Gnubulle-bak 29/4 - 08 <3

Till Åsnan: Förlåt för bilden söt, jag kunde inte låta bli (a) men det är ändå knappt några som läser min blogg :D


Dagens låt!



Boys Like Girls - Love Drunk

Det som göms i snö...

... kommer upp i tö!


© Minna Jegenberg

Tisdag; Är det äntligen vår??

Heej!

Gårdagen var för en gångs skull en ganska händelserik dag!
Det började med att jag fick en rejäl chock när jag vaknade - det var nog inte bara jag! - eftersom det snöade som sjutton ute. Så där trodde jag att min dag skulle fortsätta att vara värdelös. Men sen sa pappa att vi skulle åka till Sollentuna Centrum, och jag frågade om Linnea ville hänka. Jag hittade ett par söta örhängen och två hårband på Cubus, och Linnea köpte sudgummin. Sen åkte vi vidare till Stinsen, och där blev det två par leggins, och Linnea inskaffade ett par shorts som hon kanske inte vill ha... (?)
Vid femtiden åkte vi till mina kusiner. Det var mycket trevligt, eftersom man sällan träffar alla samtidigt för de bor inte hemma (de är rätt "gamla" - 22, 29 och 32). Det blev många trevliga (skumma!) konversationer och väldigt god mat!
Idag har det till skillnad från igår varit underbart väder! All snö från igår är som bortblåst! Har våren äntligen hittat till Stockholm??
Min dag har faktiskt tillbringats ute på balkongen i solen med min bärbara dvd och några trevliga filmer! Men jag har faktiskt gjort lite nyttiga saker idag: Städat lägenheten (dammsugit) och pluggat so!
Lite senare ikväll ska jag träffa bästavän. Hon har träning just nu, men vi ska träffas efter :)


Påsk-pics!


© Minna Jegeberg

Alla bilder är oredigerade :)

Påskdagen!

Hej på er!

Nu är jag tillbaka från mamma. Gårdagen var mycket trevlig, med god mat och massa godis. Jag och lillebror var ute och fotade i det underbara vädret, men jag orkar inte läga upp bilderna just nu...
Jag och Martin spelade ett av hans nya ps2-spel "Star Wars Battlefront 2" och hur töntigt det än låter så är jag fast i tvspels-träsket! Jag är dock inte så duktig än...
Nu ska vi strax ha påsk lunch/middag så jag måste hjälpa till och göra i ordning det nu :)

Puss&Kram, Minna <3


Påskafton!

Glad påsk allihopa!

Igår var jag med bästavän Cecilia nästan hela dagen. Först tills hennes träning och sen efter också. Innan spelade massa singstar (och jag ägde henne såklart!) och efter kollade vi på film :)
Om ca 15min ska jag åka till mamma där jag kommer att tillbringa min påskafton. Jag ska sova där inatt också.
Kameran följer med så det blir bilder antingen imorgon eller på måndag :D
Men nu måste jag göra min i ordning!

Ha en underbar påskafton hörrni!

Bild tagen påskafton förra året


Anna & Minna - bilder från idag


Bild 1: Anna
Bild 2: Anna
Bild 3: Jag
Bild 4: Jag
Bild 5: Anna
Bild 6: Anna
Bild 7: Anna
Bild 8: Jag


Skärtorsdagen!

Hej igen allihopa!

Jag vet att min uppdatering är pinsamt dålig - och jag ber om ursäkt för det. Men datan har som sagt inte varit sig själv den senaste tiden, men det borde vara fixat nu.
Den här veckan har gått väldigt fort, vilket är underbart. Och jag tror väl inte att det har hänt något kul som jag behöver ta upp...
Men i tisdags sov Linnea över här. Det var mycket trevligt!
Min träning igår gick inte bra alls. Det känns som både mina grupperade- och pikvolter bara blir sämre. Jag höll dessutom på att dö, eftersom vi bara var 6st där (gruppen är egentligen inte så liten, men många är redan bortresta...).
Idag slutade vi 12.50, och efter det åkte jag, Emelie och Linnea till täbban en sväng. Jag köpte en ögonfransböjare, en mascara och en smootie (Verry Berry<3) från min älsklingsställe Naked Juice Bar.
Vi tre möttes jag och Anna vid Byängen och tränade i timmar. Anna är min personliga tränare när det gäller mina volter. Det behövs! Bilder från det kommer i ett inlägg lite senare.
Nu ska jag fortsätta att kolla på Vampire Diaries!

Puss&Kram, Minna <3

RSS 2.0